De Chinese pc-fabrikant offert daarvoor wel het traditionele trackpad- en toetsenborddesign op van zijn ThinkPad-laptoplijn (die het in handen heeft gekregen met de overname van IBM's pc-divisie). De trackpad-knoppen zijn verdwenen en gebruikers moeten het iets grotere touchpad aanraken om een linker- en rechtermuistoets te emuleren. De traditionele rode touch-knop middenin het toetsenbord is bewaard gebleven.

Keuze uit Windows 7 of 8

De T431s is volgens de fabrikant 24 procent lichter en 21 procent dunner dan de T430 die het vervangt. Daarnaast is de schermlijst flink verdund waardoor de laptop een 14 inch scherm heeft. Normaliter zou dit formaat ThinkPad een 13,3 inch scherm huisvesten, meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com.

De zogeheten Ultrabook heeft een Core i5- of i7-processor van Intel, maximaal 12 GB geheugen, een harde schijf tot 1 TB óf een ssd van maximaal 256 GB. Gebruikers kunnen kiezen uit Windows 7 of 8 als besturingssysteem op deze laptop. Lenovo brengt de T431s komende maand uit in de Verenigde Staten, waarna andere landen volgen.