De US350 is de eerst uit de lijn nieuwe netbooks van de computerfabrikant. Ze zijn allemaal uitgerust met speciaal voor de kleine laptops ontwikkelde processors van Intel, de CULV (consumer ultra-low voltage) chip. Met deze stap richt het richt de Chinese computerfabrikant zich steeds meer op consumenten.

De US350 heeft een 13,3-inch scherm, is zo'n 2,5 centimeter dik, en de batterij kan vier uur mee. De netbook draait op Windows Vista. De processor is een eenkernige Intel Pentium SU2700, vanaf augustus kan de netbook met een SU3500 worden uitgerust. De netbook krijgt 2GB RAM en kan een harddisk van 500 GB ondersteunen. De computer gaat 650 dollar kosten, meldt PC World. De US350 moet de eveneens kleine Lenovo-laptop, de IdeaPad US110, gaan vervangen. Daar moest de consument bijna 1900 dollar voor neertellen.

Nvidia Ion

Lenovo is een van de eerste pc-makers die de CULV gaat gebruiken. Tot nu toe maakt alleen concurrent Acer gebruik van de chips. Daarnaast gaat Lenovo nog een nieuwe chip gebruiken in de IdeaPad S12. De netbook met een 12-inch scherm is de eerste die gebruik gaat maken van de Nvidia Ion, een grafische processor.

Er wordt verwacht dat het Ion-platform van Nvidia een groot voordeel is voor Lenovo. De veelgebruikte Atom-chip van Intel is niet geschikt voor high definition video of voor het spelen van spelletjes. Met deze chip wil Nvidia daar verandering in brengen.

Concurreren met reguliere laptops

Lenovo mikt in ieder geval met de US350 niet op de reguliere netbookmarkt. Veel netbooks zijn bedoeld als een tweede pc. De US350 moet de concurrentie aangaan met desktop-pc's.Ook met deze netbook is het mogelijk om HD-films te kijken en te gamen, aldus een woordvoerder van Lenovo tegen PC World.

Toch is het nieuwe paradepaardje niet zo krachtig als de alternatieve 'ultradraagbare' laptops van de fabrikant. De ThinkPad X200 en X300 hebben snellere processors en hebben meer toeters en bellen zoals ssd's en vingerprintbeveiliging. Daar staat tegenover dat de US350 goedkoper is. De computer is vanaf eind juni wereldwijd verkrijgbaar.

Naast de nieuwe netbook heeft Lenovo ook een nieuw desktopcomputer aangekondigd. De C330 bestaat uit een scherm waar alle hardware is ingebouwd, vergelijkbaar met de iMac's van Apple.