Bij de promotieactie van een nieuwe ontgrendelmethode van LG door te kloppen, de KnockCode, is iets gigantisch misgegaan. Op het Mobile World Congress in Barcelona deelde de Koreaanse fabrikant hiervoor stickers uit met een soort goudfolie.

De gewraakte LG-sticker. Bron: The Register.

Schadelijke straling

Deze stickers absorberen straling van smarthones en andere elektronische apparaten. "Het voorkomt hierdoor schadelijke elektromagnetische straling die gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals hormoonafwijkingen, onvruchtbaarheid, staar en hersentumor."

Bijna alle onderzoeken concluderen tot nog toe dat er geen bewijs is dat mobiele straling schadelijk is voor de gezondheid.

Gevraagd naar een verklaring stelt het concern dat er sprake is van culturele verwarring. De stickers worden in thuisland Zuid-Korea uitgedeeld en worden daar gezien als een soort geluksbrenger, maar niet serieus, eerder vergelijkbaar met een klavertjevier. Door de vertaling naar het Engels zou de tekst ook veel serieuzer lijken dan bedoeld. LG is wel opgehouden met het uitdelen van de stickers, meldt The Register.

20 gewonden bij LG-promotie

Het is niet de eerste PR-blunder van LG. Vorig jaar liep een promotie voor een nieuwe smartphone uit op een drama. LG had ballonnen losgelaten, wie er een te pakken kreeg, kreeg een smartphone. Er vielen 20 gewonden door geduw, maar ook omdat mensen met luchtbuksen in het rond gingen schieten op de ballonen.