De aanklacht voor het plaatsen van de link - Barrett Brown hing ooit meer dan 100 jaar boven het hoofd - is komen te vervallen, maar de rechter nam die wel mee in de beoordeling. In ruil voor strafvermindering bekende hij schuld voor onder meer bedreiging van een FBI-agent en het frustreren van onderzoek.

Brown pluisde gegevens door die waren buitgemaakt in de beruchte Strafor-hack en hij linkte bij zijn journalistieke project naar datadumps die gestolen creditcardgegevens bevatten. De aanklager vergeleek dat bij de rechter als het verstrekken van een sleutel voor een pakhuis vol drugs.

In totaal hing Brown 51 tot 63 maanden boven het hoofd voor de aanklachten, de rechter ging voor het maximum vanwege onder meer het verstrekken van die sleutel, oftewel het plaatsen van de hyperlink. Ook moet hij 890.000 dollar schadevergoeding betalen voor het 'publiceren' van deze creditcardgegevens.

De dreiging richting de FBI volgde nadat de autoriteiten het huis van Brown's moeder binnenvielen en haar een voorwaardelijke celstraf voorhielden voor medeplichtigheid: ze had bij de inval laptops van haar zoon verborgen. Brown klaagde in een YouTube-video in zijn gebruikelijke ironische gonzo-stijl over die inval en de verwensing richting een specifieke agent kwamen volgens justitie neer op bedreiging. In zijn verdediging erkent hij dat die reactievideo niet zo slim was.

De journalist die onder meer schreef voor The Guardian, Vanity Fair en The Huffington Post zit al meer dan twee jaar vast, daar komen nu nog eens drie jaar bij. Over ongeveer een jaar kan hij vervroegd vrijkomen. Zelf heeft hij in een verklaring laten weten blij te zijn met een paar jaar gratis eten en de kans om het Amerikaanse gevangenissysteem van binnenuit te onderzoeken.