Laten we 'm vooral niet verkeerd begrijpen, hij houdt wel van mensen, maar hij communiceert het liefst met ze via e-mail (omdat dat fungeert als extra buffer). Torvalds geeft verder ook aan in het interview niet altijd door te hebben dat hij wat bot uit de hoek kan komen en daar verontschuldigt hij zich dan ook voor.

Verder geeft hij aan erg blij te zijn hoe Linux en de open source-gemeenschap zich ontwikkelen en dat hij er absoluut geen problemen mee heeft dat er bedrijven zijn die (grof) geld verdienen met zijn kernel.

Eigen problemen oplossen

Torvalds vertelt in het interview verder dat hij Linux (en GIT) vooral had ontwikkeld omdat hij een probleem had en dat dat zijn favoriete manier van werken is. In een ander interview haalde hij al even aan geen langetermijnplanning te hebben en dat wordt in dit interview ook even herhaald. "Ik ben geen visionair, ik ben een engineer. Ik ben ontzettend blij dat er mensen zijn die naar de wolken staren en zeggen: 'daar wil ik heen!' Ik kijk naar de grond en ik wil het gat in de weg voor mijn voeten dichten voor ik erin val. Dat soort mens ben ik."

Het volledige interview is hieronder te bekijken.