Google heeft beloofd dat de versies voor Mac en Linux er zullen komen, maar dat heeft toch iets meer voeten in de aarde dan verwacht. Dat blijkt uit een antwoord van Ben Gooder van Google op de vraag waarom ze voor de ontwikkeling geen cross platform UI tools gebruiken, bijvoorbeeld Qt. Dat zou het namelijk allemaal een stuk makkelijker hebben gemaakt. Maar Ben Gooder vertelt dat ze cross platform UI tools nou juist hebben vermeden. Deze tools geven je een snelle start op verschillende platformen, “maar als je een beetje dieper gaat, dan blijkt het allemaal wat problematischer te zijn. Je applicatie ‘spreekt ineens met een vreemd accent’”, schrijft hij.

Daarom zal Gchrome voor Linux gebouwd worden met GTK+. Ben Gooder vertelt dat ze aanvankelijk dachten dat een Windows-kloon voldoende zou zijn voor Linux. Maar het Linux-ontwikkelteam maakte zich sterk voor de GTK user interface en daar is uiteindelijk ook voor gekozen.

Voor de Mac is een Windows-kloon al helemaal niet acceptabel, gaat Gooder nog verder. Daar heeft men nooit aan gedacht, omdat er voor de Mac zulke geavanceerde API’s voor de ontwikkeling van de user interface zijn, met zoveel goede features. Dat de versie voor de Mac al flink onderweg is, blijkt weer uit een andere post.

Bron: Techworld