De 7 miljoen euro is een zogeheten Series D funding, de vierde investeringsronde voor het bedrijf. Amadeus Capital Partners, GIMV, Prime Technology Ventures en Applied Ventures zijn de financiers. In de vorige ronde kreeg Liquavista van dezelfde investeerders medio 2009 al 5 miljoen euro.

Volgens Liquavista-ceo Guy Demuynck is er grote interesse voor de ontwikkelaarskit, die vorige maand beschikbaar gesteld is aan bedrijven. De techniek van het Eindhovense bedrijf is weliswaar af, maar nu is het de vraag of en in hoeverre elektronicaproducenten de schermtechniek in gebruik gaan nemen.

E-readers en tablets

Liquavista hoopt met zijn energiezuinige kleurenschermen in te spelen op de groeiende vraag naar e-readers en tablets. De schermtechnologie maakt door middel van elektrische spanning pixels zwart (cellen gevuld met olie) of wit (met water). Met behulp van een kleurenfilter daarbovenop kunnen ook kleurenpixels gegenereerd worden. De techniek is ook geschikt voor de weergave van bewegende beelden en voor browsen.

Het Eindhovense bedrijf heeft begin dit jaar op de Consumer Electronics Show (CES) te Las Vegas zijn schermtechnologie getoond: