Dat schrijft Betanews op basis van de roadmap voor komende versies van Windows Server 2008. Met de aankondiging gisteren van de gratis, losse versie van de hypervisor gaf Microsoft aan dat de beloofde Live-Migrationfunctie het helaas niet heeft gered in de release.

In plaats daarvan, zo beloofde de grootmacht tijdens een demonstratie van de functie, zal het zijn intrede doen in de versie voor Windows Server 2008 R2. Tijdens de online demo gisteren deed Microsoft geen mededelingen over wanneer deze op de rol staat. Maar in de nieuwe roadmap van WS 2008 die Redmond heeft gepubliceerd staat wel een jaartal: 2010.

Live migration is een belangrijke troef in handen van VMware. De functie maakt het mogelijk om, bijvoorbeeld in geval van storing, VM's met draaiende applicaties zonder onderbreking over te zetten op andere systemen. Het alternatief dat Microsoft nu biedt is Quick Migration, wat eigenlijk gewoon host-level clustering was zoals aanwezig in Windows Server 2003. Daarbij wordt de staat van een VM opgeslagen en aan een nieuwe fysieke machine toegewezen. Hoe snel de functie ook is, de beheerder blijft bij het overzetten te maken hebben met downtime. Bron: Techworld