Het hotel biedt overnachtingen van 83 cent als je bereid bent je bezoek te livestreamen. Er zijn geen camera's in de badkamer en je mag geen onzedelijke handelingen verrichten tijdens je bezoek, maar de rest gaat live op YouTube. De microfoon is uitgeschakeld, maar bezoekers die dat interessant vinden kunnen hem zelf aanzetten, meldt The Washington Post.

"Jonge mensen geven tegenwoordig weinig meer om privacy", zegt eigenaar Tetsuya Inoue tegen CNN. Omdat het een goedkoop hotel is, wilde hij iets doen om zich te onderscheiden van andere budgethotels en zo kwam hij op het plan voor de videostream. Op het kanaal One Dollar Hotel kun je de livestreams bekijken. Als er op het moment dat je kijkt geen hotelkamer te zien is, betekent het dat het hotel even geen gast kon vinden die gek genoeg was om er te verblijven en dan komt de stream live vanuit het huis van de uitbater.

Het YouTube-kanaal heeft nu meer dan 8000 abonnees, en vanaf 4000 kon hij het YouTube-platform gebruiken om te verdienen aan de streams met behulp van advertenties. De deal van 83 cent is slechts beschikbaar voor één kamer, voor andere overnachtingen betaal je 25 euro.