Het bod van CGI is bijna 60 procent boven de koers van de aandelen zoals die gisteren aan het einde van de beursdag stonden genoteerd. Het aandeel is begrijpelijkerwijs deze ochtend omhoog geschoten met 62 procent. Logica steunt het bod van CGI, ook heeft 18 procent van de aandeelhouders er al mee ingestemd.

CGI is voornamelijk actief op de Noord-Amerikaanse markten en wil met Logica zijn Europese activiteiten versterken. Dat wil het doen door Logica onderdeel te maken van CGI Holdings Europe, dat officieel het bod heeft gedaan. Volgens Logica zal de overname weinig tot geen gevolgen hebben op de personele capaciteit van de Brits-Nederlandse onderneming omdat er weinig overlap is tussen de activiteiten van beide bedrijven.

Logica midden in reorganisatie

Overigens heeft Logica het net als zijn collega-ondernemingen Capgemini en Atos moeilijk in de huidige economische omstandigheden. Het bedrijf, ooit ontstaan uit de fusie van het Britse Logica en het Nederlandse CMG, heeft eind vorig jaar aangekondigd 1300 werkplekken te schrappen, waarvan 500 in de Benelux. De helft van de kantoren worden gesloten.

Dat is niet de eerste keer dat Logica het mes zette in het personeelsbestand. Drie jaar geleden kromp het bedrijf in met 10 tot 15 procent op zijn overheadfuncties. Logica had toen nog 6000 mensen in dienst, alleen al in Nederland. Al jaren wil Logica meer werk uitbesteden naar lage lonenlanden, zoals India. Inmiddels zou al 45 procent van het werk zijn uitbesteed.