Logitech staakt de ondersteuning van de universele afstandsbediening omdat er tegen die tijd een technisch certificaat verloopt dat het bedrijf niet gaat verlengen. Om te voorkomen dat de fabrikant problemen krijgt met de uitgever van het certificaat, wordt de Harmony Link op 16 maart 2018 volledig onbruikbaar gemaakt, tot grote woede van gebruikers.

Logitech heeft in dezelfde e-mail aangegeven dat gebruikers wel met 35 procent korting de opvolger, Harmony Hub, kunnen aanschaffen. Mochten gebruikers nog garantie hebben, kunnen zij de set gratis omruilen.

Gebruikers zijn woedend

Veel gebruikers hebben laten weten op z'n zachtst gezegd niet blij te zijn met deze beslissing. Op verschillende fora en Reddit wordt steen en been geklaagd en veel gebruikers geven aan dat zij Logitech niet meer vertrouwen en geen producten meer zullen aanschaffen van de fabrikant.

Ook zien veel gebruikers dit als de zoveelste reden om sowieso geen slimme (cloud connected) apparatuur aan te schaffen omdat je er als gebruiker weinig controle over hebt. Als fabrikanten op afstand je hardware uit kunnen schakelen omdat zij dat niet meer ondersteunen is het hek van de dam.

Lees ook: 9 redenen om geen smart tv te kopen

En

3 gadgets die je dwingen gevoelige data af te staan