Het open source officepakket Symphony komt voor de zomer beschikbaar voor de Blackberry. Vooralsnog is het alleen nog mogelijk documenten te openen die aan de standaarden van Symphony voldoen. Domino designer en Xpages volgen in de tweede helft van het jaar. Hiernaast kan Quickr op de Blackberry draaien, waardoor het makkelijker wordt personen te vinden en informatie met ze te delen. Ook XPages is binnenkort beschikbaar voor de Blackberry.

IBM wil met de integratie inspelen op de kantoormarkt, die steeds mobieler wordt. “We zitten niet meer de hele dag op kantoor”, zei Lotus Software manager Bob Picciano tijdens de 20e editie van Lotusphere in Orlando, Verenigde Staten. Volgens hem zorgt de integratie ervoor dat ‘personen alles kunnen benaderen wat ze nodig hebben om de zaken op gang te houden, overal en op elk tijdstip’.

Geen extra ontwikkeling

Voor de software die op de Blackberry draait is geen extra ontwikkeling nodig. “Lotus ontwikkelaars worden automatisch Blackberry ontwikkelaar”, zegt Picciano.

Integratie is het toverwoord van Lotusphere 2009. IBM zet de deur steeds verder open voor andere ontwikkelaars en wil Web 2.0 ook door laten dringen tot bedrijven. Hiertoe is onder meer de samenwerking aangegaan met Skype, Linkedin en Blackberry.

Bron: Techworld