"Wat als er één wearable was die de effectiviteit van je sportroutine zou vergroten, je boodschappen betaalde, al je wachtwoorden ontgrendelde en berichten efficiënt deelde door een nieuwe unieke identificerende methode - simpelweg door het apparaat te dragen?" Zo schetst Lycos een nieuwerwetse wereld die we nog nooit eerder hebben mogen ervaren.

Armband voor bij je Watch

Het bedrijf stort zich op authenticatie-wearables. Een slimme armband en een slimme ring van de productlijn Lycos Life moeten alles voor je ontgrendelen. "Stel je voor dat je een 'Mission Control' om je pols hebt zitten", mijmert Lycos verder in een persbericht (PDF). Deze week zijn de wearables, die natuurlijk een logische vervolgstap zijn voor een zoekbedrijf dat is 'geëvolueerd tot mediaportal', verschenen.

De jaren 90-reus roerde zich vorige maand ook al, toen het bedrijf een reeks patenten in de etalage zette ( PDF). We hopen dat het een groot succes wordt, zodat we straks misschien ook Geocities met VR-brillen zien en een zelfrijdende Trabant.