Toen de Raspberry Pi 3 in productie ging werd die van de Raspberry Pi Zero stopgezet. Dat resulteerde al snel in een tekort van het nog kleinere computertje, wat de prijs van het anders ongeveer 5 euro kostende computertje flink opdreef.

Er is op dit moment meer productiecapaciteit beschikbaar waardoor de Zero nu tegelijkertijd met de drie geproduceerd kan worden.

Lach eens naar het vogeltje

Eben Upton meldt in een blogpost dat deze "productiepauze" een uitgelezen moment was om een camera-aansluiting toe te voegen aan de Zero. Dat de FPC-connector (die ook gebruikt wordt op de Compute Module Development Kit) precies paste tussen de twee schroefgaten.

Voor deze connector is echter een speciale six-inch adapter-kabel nodig om de cameramodule (met een iets bredere aansluiting) aan te sluiten op de Zero.

Deze aangepaste versie van de Raspberry Pi Zero krijgt geen andere naam en heet dus nog steeds gewoon Raspberry Pi Zero, al hadden wij het stiekem leuker gevonden als deze versie de naam Raspberry Pi Zero One had gekregen.

Inspiratie op doen voor je Pi projecten? Lees ook: 8 coole projecten voor de Raspberry Pi Nog eens 8 coole Raspberry Pi projecten

7 Raspberry Pi projecten voor IT'ers

7 Raspberry Pi projecten voor de fan