De Kit heeft alle hard- en software aan boord om direct te kunnen beginnen met het bouwen van IoT-apparaten en bevat een Raspberry Pi 3, een breakout board, connectoren, kabels en een smartphone-achtig scherm.

Seeed is tijdens een presentatie tijdens de Build-conferentie aangekondigd en Microsoft wil op deze manier ontwikkelaars aanmoedigen om nieuwe gadgets, robots en IoT-apparatuur te bouwen op basis van Windows 10 IoT Core. De softwaregigant heeft een website ingericht waar mensen inspiratie kunnen opdoen. Op de site zijn verschillende Raspberry Pi-projecten te zien waaronder een deur die werkt met gezichtsherkenning en een verkenningsrobot.

Het doel van de kit is vooral simpliciteit uitstralen. Ontwikkelaars moeten direct aan de slag kunnen en niet meer op zoek gaan naar (extra) kabels. Bovendien hoeven de onderdelen niet aan elkaar gesoldeerd te worden, iets dat beginnende programmeurs wellicht zou kunnen afschrikken.

"Als je geïnteresseerd bent in software en je kent de hardware een beetje, maar je bent bang je hardware aan te sluiten en jezelf te elektrocuteren , dan is deze dit voor jou," zegt Daniel Rosenstein, lead principal program manager bij Microsoft.

Het is nog niet duidelijk hoeveel de kit uiteindelijk gaat kosten.