De draadloze Magic Mouse, die Apple dinsdagavond onthulde, heeft een bovenkant die met meerdere vingers tegelijk is te bedienen. De muis heeft geen knoppen, scrollwieltje of scrollbal. Hij is apart te koop voor 70 euro. Ook wordt de Magic Mouse, die via Bluetooth tot tien meter afstand werkt, standaard meegeleverd met de nieuwe iMacs.

De bediening lijkt op die van de touchpads in Apple's MacBook-laptopserie. De Magic Mouse is in te stellen als eenknopsmuis of tweeknopsmuis en is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. De commando's voor de knoppen of bewegingen zijn aan te passen. De muis heeft een lasertrackingmechanisme waardoor hij makkelijker op meerdere soorten ondergronden werkt.

Nieuwe iMacs en MacBook

Apple heeft gisteravond ook nieuwe iMacs met 21,5-inch en 27-inch schermen onthuld. Deze beschikken over led-achtergrondverlichting en snellere Intel-processoren. Dat zijn niet de nieuwste Core i5- of i7-chips. iMacs met die quadcore-processoren zijn pas vanaf november leverbaar.

Ook deed Apple een nieuwe Mac mini en een nieuwe MacBook uit de doeken. Laatstgenoemde heeft nu ook een led-achtergrondverlichting gekregen en een geïntegreerde batterij die tot 7 uur meegaat. Apple mikt met de nieuwe instaplaptop, geprijsd vanaf 900 euro, op studenten en nieuwe Mac-gebruikers.

Goedkopere producten

De nieuwe consumentenlaptop is een eerste stap in Apple's strategie om met meer goedkopere producten. Financieel manager Peter Oppenheimer van Apple vertelde analisten eerder deze week dat het bedrijf de komende tijd met meer goedkopere producten komt. Daardoor verwacht Apple een forse omzetgroei, zij het met relatief lagere winst.