Apple beloofde bij de lancering van Windows 7 in oktober dat het voor het einde van het jaar een update voor Boot Camp zou uitbrengen. Met dat programma kunnen Mac-gebruikers Windows draaien op een aparte schijfpartitie. Die deadline heeft Apple gemist, merkt ComputerWorld op.

'Nog in ontwikkeling'

Volgens Apple is de Windows 7-patch voor Boot Camp nog altijd in ontwikkeling. Het is onbekend waarom het afronden zoveel tijd in beslag neemt. Windows 7-voorloper Vista werkt allang via Boot Camp op Macs.

Ook hebben de ontwikkelaars van Apple al maanden de beschikking over Windows 7. Dat betreft niet alleen de eind oktober uitgebrachte definitieve versie, maar ook de vele proefversies die Microsoft heeft uitgebracht in de maanden voorafgaand aan de lancering.

Oudere Macs niet

De beloofde update zou er komen voor de huidige versie van OS X, Snow Leopard. Het is niet bekend of Apple de Boot Camp-aanpassing ook uitbrengt voor voorgangers Leopard en Tiger, die ook draaien op Intel-processors.

De ondersteuning voor Windows 7 betreft niet alle Mac-computers met Intel-chips. Enkele modellen uit 2006, wat dus de eerste Macs met Intel-processors zijn, vallen buiten de boot. Dat betreft de eerste iMacs en MacBook Pro's met Intel-chips en het Mac Pro-model van midden 2006. Het betekent niet dat de opvolger van Vista niet werkt op die Macs, maar dat sommige componenten niet of niet optimaal werken.