De blokkade tegen de site DownThemAll.net is alweer opgeheven, maar Joehewitt.com (bekend van de Firebug-extensie) is op het moment van schrijven niet bereikbaar voor gebruikers die Firefox 3.0 bèta 3 hebben geïnstalleerd.

De malware blocker is één van de opvallendste nieuwe toevoegingen in Firefox 3.0. Dit nieuwe gereedschap beschermt gebruikers tegen sites waarvan bekend is dat ze virussen, spyware of Trojaanse paarden verspreiden. Mozilla werkt voor de feature samen met Google dat de lijst met 'gevaarlijke' sites levert.

DownThemAll.net geeft in een verklaring toe dat er inderdaad een security-probleem was op de site. Een aanvaller had een kwetsbaarheid in de blog-software Wordpress misbruikt om kwaadaardige code toe te voegen. Het betrof malware die gebruikmaakte van een oud lek in Windows 98, Windows Millennium Edition en Windows 2000. Microsoft bracht reeds in 2005 een patch voor de betreffende kwetsbaarheid uit.

Volgens StopBadware.org staan er op de Joehewitt.com-site links naar badware of is er om een andere reden sprake van een overtreding van de richtlijnen van Google. Precieze details ontbreken echter.

De Firebug-extensie is een populaire add-on voor Firefox. Het adres Getfirebug.com is wel gewoon bereikbaar via Firefox 3.0 bèta. Gebruikers van de browser kunnen er ook voor kiezen om de malware blocker uit te zetten.

Bron: Techworld