De storing begon in de middag plaatselijke tijd, rond half vier aan de oostkust en rond enen aan de westkust van de VS. Vier uur lang konden mensen geen gebruik maken van de emaildiensten van de Blackberry. Amerikaanse klanten in Europa werden ook door de storing getroffen. RIM is totnogtoe niet dieper op de gebeurtenis ingegaan dan dat het een 'kritische storing' was en dat er geen berichten verloren zijn gegaan.

Zakelijke klanten reageerden geërgerd op de storing, en sommigen benadrukten hun afhankelijkheid van het apparaatje. "We lagen gewoon plat," zegt president Jesse Fowler van constructiebedrijf Tellus tegenover de Los Angeles Times. "We hadden berichten kunnen missen over dingen waar direct op moet worden gereageerd. Dit soort dingen kunnen contracten kosten."

Het is de tweede grootschalige storing bij RIM in een jaar. In April vorig jaar lag het netwerk ook al uren plat. RIM kondigde destijds aan de infrastructuur onder de loep te nemen. Europa is een dergelijke storing nog bespaard gebleven. Bron: Techworld