Dat schrijft eWeek, dat de hand heeft weten te leggen op een emotionele afscheidsmail van Sun-oprichter McNealy aan het personeel van Sun. Volgens insiders moeten ook CEO Jonathan Schwartz en CFO Michael Lehman vertrekken. Oracle’s baas Larry Ellison staat erom bekend dat hij nooit topmensen aanhoudt van bedrijven die hij overneemt.

Volgens een document dat deze zomer werd ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC krijgt Schwartz bij zijn afscheid in ieder geval 12 miljoen dollar mee. McNealy moet het doen met 9,53 miljoen dollar. Overigens kunnen daar nog andere bonussen bijkomen.

Grootste kapitalist

In de email aan het personeel schrijft McNealy dat de overname door Oracle een stuk beter is dan enkele alternatieven die Sun moest overwegen. Hij zegt ook dat Sun ook in de toekomst een overlever zou zijn geweest. “Maar ik hou meer van de markteconomie en het kapitalisme dan van mijn eigen bedrijf”, aldus de Republikein. “Daarom accepteer ik deze uitkomst en ik neem mijn petje af voor een van de grootste kapitalisten die ik ooit heb ontmoet, Larry Ellison.”

Bron: Channelworld Bron: Techworld