De omzet daalde van KPN daalde in het eerste kwartaal van 2014 met 8 procent tot een kleine twee miljard euro. Dat was iets minder dan analisten hadden verwacht. Daarnaast halveerde de operationele winst tot 179 miljoen euro en kwam de nettowinst uit op slechts 3 miljoen euro.

Nieuwe abonnementen KPN en Hi slaan aan

Ondanks de lagere omzet en winst is KPN positief gestemd. Het zag namelijk het aantal abonnees met 26.000 toenemen dankzij nieuwe prijzen voor abonnementen.

Ook 4G maakt een flinke groeispurt door. Het aantal klanten met een snel mobiel breedbandabonnement verdubbelde naar 610.000 consumenten, dankzij introductie van 4G bij KPN-dochters Simyo en Telfort. Tel je daarbij de 412.000 zakelijke klanten op, dan komt KPN uit op bijna een miljoen 4G-gebruikers.

Extra miljarden in vooruitzicht

Topman Eelco Blok laat weten op schema te liggen om de eerder geprojecteerde resultaten over geheel 2014 gewoon te halen. De gebudgetteerde cijfers worden dan ook niet aangepast, maar dan moet Brussel wel de verkoop van de Duitse dochter E-plus goedkeuren.

"We hebben er vertrouwen in dat we in juni goedkeuring verkrijgen van de toezichthouder en dat de verkoop kort daarna kan worden afgerond", aldus Blok. De Europese commissie onderzoekt of de overname door Telef├│nica Deutschland niet nadelig is voor de concurrentie op de Duitse telefoonmarkt