Dat blijkt althans uit een onderzoek van Patchlink onder 250 klanten. Van de ondervraagde bedrijven maakt nu 2 procent gebruik van Vista. Nog eens 9 procent is van plan in de komende drie maanden over te stappen op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De overgrote meerderheid (87 procent) blijft voorlopig echter gewoon gebruikmaken van een oudere Windows-versie.

De uitkomsten van het onderzoek verschillen flink met de resultaten van een vergelijkbare enquête die Patchlink in december 2006 uitvoerde. Destijds kondigde 43 procent van de bedrijven aan over te stappen op Vista, terwijl 53 procent de voorkeur gaf aan een oude versie van Windows.

Met name twijfels over de veiligheid van Vista lijken een rol te spelen bij het besluit om voorlopig nog maar even niet over te stappen. In december meende nog 50 procent van de ondervraagde cio's, cso's en it- en netwerkbeheerders dat Vista veiliger zou zijn dan XP. Inmiddels is dat percentage geslonken tot 28 procent.

De concurrentie spint garen bij de twijfels over Vista. Linux en Mac OS X blijken sinds eind vorig jaar een stuk populairder te zijn geworden. Van de ondervraagde bedrijven wil 12 procent Linux (8 procent) of Mac OS X (4 procent) installeren op een deel van de pc's. Bron: Techworld