Het Britse analistenbureau Ovum verwacht dat de adoptie van Vista sneller zal verlopen dan die van XP, maar het Canadese onderzoeksbureau Softchoice heeft er een hard hoofd in.

Softchoice onderzocht de hardware bij 472 organisaties in de Verenigde Staten en Canada en kwam tot de conclusie dat de helft van de pc's niet voldoet aan de minimum systeemeisen van Vista.

Voor de premium-configuratie van Vista zijn de cijfers volgens Softchoice nog slechter. Slechts 6 procent van de 112.000 onderzochte computers zou in staat zijn om die versie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft te ondersteunen.

"Er is veel gediscussieerd over de vraag of de markt bereid zou zijn om Vista te gaan gebruiken, maar de grote vraag is of organisaties wel in staat zijn om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen", oordeelt onderzoeker Dean Williams.

Vorige week vond de introductie van Vista voor het bedrijfsleven plaats. Eind januari lanceert Microsoft het nieuwe besturingssysteem voor de consumentenmarkt. Bron: Techworld