De deal kan maandag al rond zijn. Dat stellen niet nader aangeduide bronnen aan persbureau Reuters. Michael Dell neemt een meerderheidsbelang. Onbekend is nog wat het hem moet gaan kosten. De waarde van het bedrijf Dell, op twee na de grootste computermaker ter wereld, wordt op Wall Street berekend op 23 miljard dollar.

Banken krijgen 15 miljard afkoopsom

De onderhandelingen over het van de beurs halen van Dell lopen nu al maanden. De investeringsgroep rond Michael Dell is in gesprek met de huidige grote investeerders Barclays, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse en RBC Capital. Die krijgen naar verluidt 15 miljard dollar om zich uit Dell terug te trekken. Daarmee zou de schuldpositie van Dell sterk verminderen.

De transactie zou dit weekeinde zijn beslag krijgen. Er dienen nog enkele details uitgewerkt te worden. De mogelijkheid dat de deadline van maandag niet wordt gehaald, blijft bestaan. Michael Dell heeft op dit moment nog 16 procent van de aandelen in zijn bedrijf en als onderdeel van de uitkoop van de vier banken verhoogt hij dat aandelenbezit tot boven de 50 procent. Onderzocht wordt verder wat de beste prijs zal zijn om de aandelen die nu nog uitstaan op de aandelenbeurs uit de markt te halen.