Na Google met zijn Glass-bril en Apple met zijn vermeende iWatch, stort ook Microsoft zich nu op de draagbare technologie. Hiervoor zou de softwarereus voor bijna 200 miljoen dollar een reeks patenten en uitvinden van het bedrijf Osterhout Design Group willen overnemen. Dat meldt Techcrunch, dat schrijft dat beide bedrijven volgens zijn bronnen nog in onderhandeling zijn.

Rivalen

Osterhout Design Group is een bedrijf van uitvinder Ralph Osterhout en bezit volgens Techcrunch ongeveer 140 patenten op het gebied van draagbare technologie. Google, LG en Samsung zouden ook interesse in de patenten hebben getoond, maar Microsoft lijkt de belangrijkste gegadigde te zijn. Een van de projecten waar Osterhout aan werkte zou een augmented reality-bril zijn geweest die gebruik maakte van Android als besturingssysteem.

Plannen

Op de markt van smartphones en tablets heeft Microsoft veel kansen laten liggen, maar de markt van draagbare technologie zoals smartwatches en camerabrillen staat nog in de kinderschoenen. Microsoft heeft al enkele patentaanvragen op het gebied van 'wearables', waaronder een voor een Google Glass-achtige headset. Maar concrete plannen voor consumentenproducten dit gebied zijn tot op heden niet bekend.

De kans is groot dat in deze nieuwe categorie gadgets opnieuw een hevige strijd rond patenten losbarst, zoals eerder gebeurde bij smartphones en tablets.