De automatische work-around kan worden opgehaald van de site van Microsoft. De fix is ook beschikbaar gemaakt via Windows Update en Automatic Update voor gebruikers van Internet Explorer 6 in combinatie met Windows XP Service Pack 2. Dat schrijft Kieron Shorrock, de voor IE verantwoordelijke program manager, op het Microsoft Security Response Center (MSRC) weblog.

De fix is bedoeld voor een probleem dat bij sommige Windows-gebruikers onstond nadat ze MS07-069 (een cumulatieve update voor Internet Explorer versies 6 en 7) hadden geïnstalleerd. Getroffen gebruikers klagen dat ze IE niet meer kunnen opstarten of dat de browser bij het bezoeken van bepaalde websites crasht.

Vorige week woensdag erkende Microsoft het probleem. Het bedrijf adviseerde een handmatige work-around, waarbij gebruikers zelf in de registry moesten rommelen. Voor de meeste Windows-gebruikers is dat geen dagelijkse kost en daarom heeft Microsoft nu een geautomatiseerde versie van de work-around uitgebracht. Bron: Techworld