Het team dat binnen de softwarefabrikant verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Extras, heeft na drie maanden stilte weer van zich laten horen.

"We verontschuldigen ons dat het zo lang heeft geduurd om een statusupdate te geven", zo schrijft het team. "We zullen de laatste twee Extras niet vrijgeven voordat ze aan de hoge eisen van onze klanten voldoen."

De softwaremaker verwacht dat de twee bewuste Extras, Windows Dreamscene en de resterende twintig talenpakketten, eind deze zomer kunnen worden vrijgegeven.

Ook belooft het team 'de komende jaren' nieuwe Extras te ontwikkelen en vrij te geven. Een exact aantal of introductieschema worden echter niet genoemd.

De Extras zijn exclusief bedoeld voor Vista Ultimate. Samen met enkele andere opties is dit wat het duurdere besturingssysteem onderscheidt van de goedkopere versies, aldus Microsoft bij de introductie.

Sinds Microsoft Vista begin dit jaar ook voor de consumentenmarkt introduceerde, is er echter nog geen enkele definitieve 'Extra' als download vrijgegeven.

Op diverse blogs en fora hebben Ultimate-gebruikers hun teleurstelling hierover uitgesproken. "Ik ben erg teleurgesteld. Als Microsoft de ontwikkeling van Ultimate Extras grotendeels heeft stilgelegd, hebben kopers recht op compensatie. Ik voorspel een class-action rechtszaak", reageerde een van de gebruikers eind vorige maand op Windowsconnected.com Bron: Techworld