Microsoft heeft tegenover PC Mag gezegd dat toestellen met Windows Phone 8 zullen zijn te upgraden naar een volgende versie. Het platform is volgens Microsoft-marketingmanager Greg Sullivan nu goed genoeg om te kunnen 'evolueren'. Dat gold niet voor Windows Phone 7, dat onder meer niet geschikt was voor processors met meerdere kernen, die nu in smartphones en tablets hun opmars maken.

"We zullen met een upgradepad komen. We hebben nu een architectuur die onafhankelijk is van de hardware", aldus Sullivan. Microsoft wil aankondigingen voor nieuwe Windows Phone-versies volgens de manager dichter in de buurt van de eerste release van de nieuwe generatie toestellen doen. "We willen niet de volgende versie al maanden voordat hij beschikbaar is aankondigen." Volgens Sullivan verschijnen er nog 'spannende' Windows Phones in de komende maanden.

Tussendoortje

Bij de aankondiging van Windows Phone 8 kregen bezitters van toestellen met versie 7 van Microsoft te horen dat ze niet konden upgraden naar het nieuwe systeem. Microsoft zag Windows Phone 7 slechts als 'tussendoortje'.

Microsoft werkt intussen onder de codenaam Windows Blue aan een grote update voor zowel Windows 8 als Windows Phone. Over Blue wilde Sullivan nog niets loslaten.

Derde plek

Windows Phone strijdt met BlackBerry 10 om de derde plaats op de smartphonemarkt. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat Windows Phone in 2016 uitkomt op een marktaandeel van iets meer dan 11 procent.