Dat meldt MCPmagazine, een blad van de grootmacht gericht op certified professionals. Het examen, 70-652 Windows Server Virtualization Configuration, is tot en met 23 juni wereldwijd beschikbaar voor geregistreerde, geselecteerde kandidaten. De nadruk zal liggen op het beheren en migreren van VM's van en naar Hyper-V.

Geslaagden krijgen een certificaat voor Microsoft Certified Technology Specialist: Windows Server Virtualization-Configuration. De naam verraadt al een beetje dat het waarschijnlijk niet het enige virtualisatie-examen vanuit Redmond zijn, en zit het erin dat er ook een 'Designing' examen komt. Hyper-V wordt uiterlijk augustus verwacht.

"Microsoft heeft nog geen trainingen die gericht zijn op virtualistatie", zegt opleidingsadviseur Roland Stengg van de Utrechtse opleider IDée ICT tegenover Techworld, "maar hier merken we wel dat Microsoft er steeds harder aan trekt. We ontvangen steeds meer informatie en brieven over hun opleidingsplannen met virtualisatie."

Maar Stengg geeft aan dat IDée ICT, dat ook VMware-trainingen biedt, niet koste wat het kost op het certificeringsprogramma zal duiken wanneer deze beschikbaar komt. "Het risico zit erin dat het niet gaat lopen", zegt Stengg. "Het is zeker vernieuwend, maar we zagen met Vista al dat de vraag naar de opleidingen tegen kan vallen." Hij geeft aan geen vragen van kandidaten te hebben gehad over specifieke Microsoft- virtualisatietrainingen, waarmee de vraag volgens hem niet bij voorbaat prangend is. Bron: Techworld