In de testversie van Windows Search 4 zijn 'de meeste eerder gerapporteerde bugs verholpen', zo meldt het Vistablog. Windows Search was eerder mikpunt van veel kritiek. Het zoeken zou traag gaan, de zoekresultaten zouden middelmatig zijn en de software wil (te) vaak de gehele harde schijf opnieuw indexeren, wat de computer aanzienlijk vertraagt.

Microsoft heeft nu ook een soort systeemherstel ingebakken, zodat in geval van vastlopers gemakkelijk kan worden teruggeschakeld naar een eerdere indexering van de computer. Er is daarnaast verbetering voor bedrijfsnetwerken: in de nieuwe versie wordt tijdens het indexeren van Exchange de Exchange-server minder belast, zo belooft Microsoft.

De definitieve versie van Windows Search 4 zal uiteindelijk draaien op Vista SP1 (32-bit en 64-bit), Windows XP SP2 (32- en 64-bit) Windows Server 2003, Windows Server 2008 en Windows Home Server.

Antitrustklacht

Windows Search concurreert vooral met Google Desktop Search en in mindere mate met Copernic en X1. Google klaagde vorig jaar nog bij de antitrustonderzoekers dat Windows Vista het gebruik van Google Desktop Search frustreert en ontmoedigt.

Microsoft heeft naar aanleiding daarvan veranderingen aangebracht zodat gebruikers zelf hun default desktopzoeker kunnen instellen.

Bron: Webwereld Bron: Techworld