"Haal de laatste preview van Windows Vista SP1 op via MSDN Subscriber Downloads", zo luidde het bericht op de homepage van het Microsoft Developer Network (MSDN).

Het geluk bij de Windows-enthousiastelingen die hoopten de hand te kunnen leggen op de release candidate van SP1, was maar van korte duur. Binnen een paar uur verwijderde Microsoft het bericht van de MSDN-site. In een verklaring aan CNet News.com liet het softwarebedrijf weten dat er sprake was van een fout. "Er is vandaag geen code vrijgegeven."

Microsoft is wel van plan om een RC-versie van SP1 vrij te geven, maar wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend. Het bedrijf zegt op schema te liggen om het service pack in het eerste kwartaal van 2008 te kunnen afronden. Eind september verstuurde Microsoft een bèta-versie van SP1 voor Windows Vista naar een selecte groep van 12.000 bèta-testers. Op basis daarvan concludeerde ComputerWorld dat SP1 nauwelijks nieuwe functionaliteiten bevat. Het service pack is er vooral op gericht om de performance, betrouwbaarheid en compatibiliteit van Vista te verbeteren.

Diverse analisten gaan ervan uit dat veel bedrijven wachten met upgraden naar Windows Vista totdat het eerste service pack voor het nieuwe besturingssysteem uit is.

Bron: Techworld