Volgens sommigen is Delve dan ook een beetje eng. Microsoft ziet de spons voor Office echter als "de volgende logische stap in de evolutie van informatie". Bij Delve krijgen zakelijke gebruikers van Office 365 hun informatie dusdanig gepresenteerd dat er als het ware een geheel nieuw sociaal netwerk ontstaat op basis van jouw bestaande content. Qua uiterlijk is het een soort Flipboard.

E-mailbijlagen, OneNote en Skype doorspit

Microsoft brengt Delve nu niet alleen naar Android-versies vanaf 4.4 en iOS 8, ook wordt de functionaliteit uitgebreid. Delve doorspit straks niet alleen je bedrijfsomgeving van Office 365 en het bredere Microsoft-ecosysteem, waaronder SharePoint en OneDrive, ook content zoals e-mailbijlagen, OneNote en Skype for Business worden toegevoegd.

Zo kan de proactieve tool zijn dashboard langzaam voor je vullen. Dat gebeurt middels de Office Graph, die weer gebaseerd is op The Enterprise Graph van het opgekochte Yammer. Microsoft introduceerde daarbij zelf het delven naar persoonlijke profielen en de mogelijkheid tot bloggen. De nieuwe blogtool in Delve vervangt uiteindelijk ook het huidige My Site-blog in SharePoint.

Delve bepaalt zelf wanneer wat relevant is: