De gratis software, genaamd Office Accounting Express 2007, is feitelijk de opvolger van Office Small Business Accounting 2006.

Naast de gratis versie zal Microsoft begin volgend jaar ook een uitgebreidere versie van de software introduceren. Voor Office Accounting Professional 2007 moet wel 149 dollar worden betaald. Express is te downloaden vanaf de speciale website Ideawins.com.

De betaalde variant heeft meer functies dan de Express-versie op het gebied van onder meer voorraad- en budgetbeheer. Ook hebben bij de Professional-versie meerdere mensen toegang tot de financiële informatie op basis van hun functie.

Beide varianten kunnen - al dan niet tegen betaling - gebruikmaken van relevante webservices, die Microsoft heeft uitgebreid tot zeven.

"Als je net gestart bent met je bedrijf, een verkoper op Ebay bent of de boekhouding in Excel of op papier doet, dan zou je Office Accounting Express 2007 moeten downloaden", zegt Rajat Taneja, manager van Microsoft Small Business Applications and Services.

Bron: Techworld