Eerder al werd bekend dat Microsoft bèta 2 van Office 2007 ter download gaat aanbieden. Microsoft heeft nu bekendgemaakt ook de nieuwste bèta’s van Windows Vista en Windows Server ‘Longhorn’ ter beschikking te stellen.

De twee besturingssystemen zullen alleen beschikbaar zijn voor MSDN-ontwikkelaars en it-professionals die zijn aangesloten bij MSDN, een Technet-abonnement hebben of zijn aangesloten bij Microsofts Technology Adaption Program.

De komende weken zal Microsoft dit uitbreiden met het Windows Vista Customer Preview Program om ontwikkelaars en it-professionals die nu nog niet in aanmerking komen, kennis te laten maken met Vista en Longhorn.

Als onderdeel van dit programma zal de softwaremaker tevens een bredere groep ‘technologie-enthousiasten’ uitnodigen om het besturingssysteem te testen.

Dit is voor het eerst in zijn geschiedenis dat Microsoft drie testversies van, zoals het bedrijf het zelf omschrijft, zijn nieuwe vlaggenschepen tegelijkertijd aanbiedt.

“De introductie van deze drie bèta’s is een belangrijke mijlpaal voor Microsoft”, aldus Microsoft-voorzitter Bill Gates tijdens een toespraak op Winhec 2006. “De combinatie van deze platformtechnologieën en de nieuwe hard- en software die wordt ontwikkeld door onze partners, maakt pc’s en andere apparaten krachtiger en bruikbaarder.”

Bezoekers van de Winhec-conferentie zullen overigens een exemplaar van zowel Windows Vista Beta 2 als Windows Server Longhorn Beta 2 op dvd ontvangen. Dit komt als een 'verrassing', aangezien het informatiepakket dat bezoekers dit jaar ontvangen – in tegenstelling tot voorgaande jaren – geen cd-roms met verse builds bevat. Bron: Techworld