De Release Candidate van Commerce Server 2007 (voorheen 2006) kan vanaf de website van Microsoft worden gedownload, zo schrijft Ryan Donovan van Microsoft op zijn blog.

De vrijgegeven versie van de serversoftware betreft de Engelstalige Enterprise Edition. Andere versies en talen zullen in juni beschikbaar komen voor systeembouwers. Begin augustus wordt de uiteindelijke versie geïntroduceerd.

Commerce Server 2007, de eerste upgrade van het product sinds de lancering in 2002, bevat onder meer adapters voor BizTalk Server zodat het e-commercesysteem kan worden gekoppeld aan financiële applicaties als SAP en JD Edwards. Ook zal de software andere BizTalk-adapters bevatten voor de integratie met order-, voorraad- en catalogussystemen.

Met Commerce Server kunnen bedrijven gegevens beheren en delen op basis van soap (simple object access protocol), een webservicesstandaard. Ook kan informatie uit systemen van partners worden verzameld en desgewenst worden uitgewisseld met andere partners.

Naamswijziging Volgens Donovan is de naam van Commerce Server aangepast om in lijn te blijven met enkele andere nieuwe producten die dit jaar worden gelanceerd, zoals Office 2007 en Exchange Server 2007. De mogelijkheden en functies van de software zijn niet veranderd, zo belooft Donovan. Bron: Techworld