Windows Vista Release Candidate 2 (build 5744) is beschikbaar voor deelnemers aan het technische bètaprogramma, enkele bedrijven die reeds met Vista werken in het tap-programma en iedereen met een MSDN- of TechNet-abonnement.

Naar verwachting zullen de testers slechts enkele weken de tijd hebben om de nieuwe testversie op de pijnbank te leggen. "De ontwikkeling van van Windows Vista is bijna afgerond", aldus Jim Allchin, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Vista.

"Dit is de laatste testversie voordat Windows Vista klaar is. Blijf bugs insturen zodat Vista zo snel mogelijk de finishlijn passeert."

Synchronisatie

Volgens Allchin presteert RC2 vooral qua snelheid en compatibiliteit met andere software beter dan vorige versies. De belangrijkste vernieuwing voor veel testers is echter dat nu ook eindelijk het Windows Mobile Device Center voor Windows Vista beschikbaar is.

Dit betekent dat volledige synchronisatie van mobiele apparaten met bijvoorbeeld Office mogelijk is. Dat dit tot deze versie niet mogelijk was, was een van de meest gehoorde klachten onder vooral zakelijke testers, die maar moeizaam accepteerden dat zoiets simpels als het synchroniseren van informatie op meerdere apparaten, versie na versie ontbrak. Bron: Techworld