Windows Vista Beta 2 kan sinds afgelopen nacht worden gedownload vanaf de site van Microsoft. De testversie van het nieuwe besturingssysteem is beschikbaar in het Engels, Duits en Japans.

Microsoft verwacht dat veel mensen de nieuwe beta zullen downloaden en heeft daarom een deal gesloten met Akamai, een grote dienstverlener op het gebied van load balancing.

De vrijgegeven bèta 2 betreft build 5384.4. Dit is dezelfde versie als bezoekers van de eerder gehouden Winhec-conferentie op dvd kregen uitgedeeld. Microsoft maakt hiermee een einde aan de geruchten dat die bewuste build niet goed genoeg was en dat het bedrijf daarom besloten zou hebben de download later ter beschikking te stellen.

Ook heeft Microsoft de release notes voor de nieuwe Vista-bèta vrijgegeven. Overigens wordt voor de download (een dvd-image van 3,2 GB) standaard de downloadmanager van Akamai gebruikt. Downloaden via een eigen downloadmanager is ook mogelijk.

Op het moment van schrijven was downloadsite van Microsoft overigens niet bereikbaar door de grote toeloop. Bron: Techworld