WSUS is een gratis applicatie van Microsoft waarmee systeembeheerders patches en updates vanaf een centrale server kunnen uitrollen over hun desktops.

In alle stilte heeft Microsoft een bèta van WSUS 3.0 beschikbaar gesteld voor testers, zo meldt APC Magazine. De nieuwe versie is aan de basis nog hetzelfde, maar oogt wel anders dan de huidige versie.

Zo maakt Microsoft voor de interface nu gebruik van MMC 3.0 (Microsoft Management Console) waardoor de zaken meer modulair kunnen worden gepresenteerd.

Een van de nieuwe mogelijkheden in de bèta is de optie 'Downstream Servers'. Hiermee kunnen beheerders verbinding maken met andere WSUS-servers die de lokale server als primaire bron gebruiken.

Ook ondersteunt WSUS 3.0 nu het beheer van meerdere producten. Als SP1 is geïnstalleerd, wordt bijvoorbeeld Vista ook ondersteund. Tevens bevat de lijst in Products and Classifications velden voor Activesync, Longhorn Server en Windows Ulltimate Extras.

APC Magazine concludeert dan ook dat het ernaar uitziet dat upgraden naar WSUS 3.0 meer noodzaak dan optie lijkt te worden. Bron: Techworld