Microsoft heeft aangekondigd dat Windows Server 2008 pas eind februari zal verschijnen, tegelijk met de nieuwe versies van SQL Server en Visual Studio.

Aan Windows Server 2008 wordt al vele jaren gewerkt. Omdat het bedrijf vooral de laatste tijd steeds vaker tussentijdse versies beschikbaar stelde, was duidelijk dat er hard aan het product wordt gewerkt.

In de onlangs vrijgegeven testversie had het bedrijf bovendien ook de nieuwe versie van Microsofts webserver IIS 7.0 geïntegreerd. Deze signalen duidden er volgens kenners op dat de nieuwe serversoftware nog dit jaar zou verschijnen.

Niets is echter minder waar. De reden van uitstel is vooralsnog niet bekend. Wel is bekend dat tegelijk met Windows Server 2008, voorheen bekend als Longhorn, Microsoft ook nieuwe versies van de database SQL Server en ontwikkelpakket Visual Studio uitbrengen.

Volgens chief operating officer (coo) Kevin Turner is SQL Server momenteel een van de grootste groeiers van alle Microsoft-producten. “SQL Server is een van onze snelst groeiende producten en een van de meest winstgevende. Ons marktaandeel groeit fors ten koste van Oracle en IBM”, aldus Turner tijdens een keynote.

Turner was ook erg te spreken over de webversies van Microsoft Dynamics en de producten voor het midden- en kleinbedrijf die Microsoft via Office Live aanbiedt. Later dit jaar wil Microsoft een nieuwe versie van Dynamics CRM Live aanbieden als gehoste crm-applicatie voor het mkb. Bron: Techworld