Mobiele telefoniebedrijven kunnen via Musiwave onder hun eigen merknaam muziekdiensten aanbieden aan hun klanten, zoals het downloaden van liedjes en ringtones. O2, Vodafone, T-Mobile, Orange, Telus, Telefonica en Virgin Mobile maken al gebruik van deze diensten.

Volgens Microsoft zal de overname resulteren in een samensmelting van Musiwaves contacten met muziekmaatschappijen, apparatuurleveranciers en telecombedrijven en Microsofts producten en diensten als Windows Mobile, Zune, MSN en Windows Live.

Concurrentie

Door het kopen van Musiwave kan Microsoft straks concurreren met andere muziekdiensten, vooral met iPhone/iTunes van Apple. Andere concurrenten zijn mobiele telefoonmakers die zelf muziekdiensten aanbieden zoals Nokia, dat onlangs in Engeland een mobiele muziekwinkel opende, en Samsung met MusicNet.

Financiële details over de verkoop zijn nog niet bekendgemaakt. In 2005 heeft de huidige eigenaar Openwave 121 miljoen dollar voor het bedrijf betaald. Het verwachtte toen ongeveer 50 miljoen dollar aan inkomsten voor 2006. Als de overname rond is, blijft het hoofdkwartier van Musiwave gevestigd op de huidige locatie in Parijs.