Met Office PerformancePoint Server 2007 kunnen volgens Microsoft bedrijfsactiviteiten met één geïntegreerde oplossing gemonitord, geanalyseerd en gepland worden. “Ons doel is om een complete en geïntegreerde BI-oplossing te leveren met het gebruiksgemak van Microsoft Office. Door monitoring, planning, budgetteren en analyse nu onder te brengen in één product, is geïntegreerd prestatiemanagement mogelijk geworden,” zegt Hans van der Meer, marketing manager office business applications van Microsoft Nederland.

Office PerformancePoint Server 2007 heeft de ‘vertrouwde’ interface van Microsoft Office. “De applicatie is gebouwd om te voldoen aan de functionele en prestatie-eisen van grote ondernemingen, maar zal zodanig concurrerend geprijsd worden dat bedrijven van elke omvang Office PerformancePoint Server 2007 breed kunnen inzetten”, zegt Microsoft. Met de nieuwe applicatie kunnen zakelijke gebruikers plannen, werkstromen en regels bouwen en beheren.

De beveiliging en de informatievoorziening worden centraal geregeld door de automatiseringsafdeling. “De geïntegreerde Microsoft Business Intelligence-productlijn, die verder bestaat uit SQL Server en het Microsoft Office system, geeft softwarebedrijven en systeemintegrators meer mogelijkheden om BI-oplossingen te bouwen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van een bepaalde klant of branche”, zegt het softwarebedrijf.

Bron: Techworld