Commerce Server 2007 komt beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans. Naast een Enterprise- en Standard-versie, komt er ook een Evaluation-versie. De Evaluation-versie zal overigens als download beschikbaar komen, schrijft Ryan Donovan van Microsoft op zijn blog.

Met Commerce Server kunnen bedrijven gegevens beheren en delen op basis van soap (simple object access protocol), een webservicesstandaard. Ook kan informatie uit systemen van partners worden verzameld en desgewenst worden uitgewisseld met andere partners.

De vernieuwde serversoftware bevat onder andere adapters voor BizTalk Server zodat het e-commercesysteem kan worden gekoppeld aan financiële applicaties als SAP en JD Edwards. Ook zal de software andere BizTalk-adapters bevatten voor de integratie met order-, voorraad- en catalogussystemen.

Commerce Server 2007 (voorheen 2006) is de eerste upgrade van het product sinds de lancering in 2002. In februari van dit jaar gaf Microsoft al een bètaversie vrij van de nieuwe software, in mei gevolgd door de eerste Release Candidate. Bron: Techworld