De softwarefabrikant lijkt er alles aan te doen om te zorgen dat ook het midden- en kleinbedrijf en consumenten zijn nieuwe software eenvoudig kunnen verkrijgen. De pakketten zullen daarom voor het eerst tegen betaling zijn te downloaden.

Vanaf 30 januari - als Vista en Office beschikbaar komt voor de consumentenmarkt – zal Microsoft diversie versies van Windows Vista, waaronder Vista Home Premium en Vista Ultimate, via zijn e-commercesite Windows Marketplace gaan verhandelen.

Hoewel Microsoft eerder al spelletjes, minder bekende applicaties en software van partners via zijn webwinkel heeft verhandeld, heeft het bedrijf tot nu tot nog nooit zijn paradepaardjes Windows en Office via internet verkocht.

Volgens Bill Mannion, marketingdirecteur voor Windows bij Microsoft, is de webwinkel halverwege vorig jaar onder handen genomen. Een functionaliteit die toen is toegevoegd, is Digital Locker.

Deze functie bewaart de licentiesleutel van klanten online in een virtuele kluis en zorgt ervoor dat software na online betaling kan worden gedownload.

Mannion stelt dat deze mogelijkheid ervoor heeft gezorgd dat Microsoft het nu veilig genoeg acht om Windows Vista en Office via internet te distribueren. Bron: Techworld