Dat heeft Stephen Elop, inmiddels terug bij Microsoft en verantwoordelijk voor de mobiele strategie, onthuld op een partnerconferentie van het bedrijf in Australi├ź. In juli 2012 nam Microsoft het bedrijf van multitouch-pionier Jeff Han over, naar het leek om Windows 8-pc's vooruit te helpen. Han demonstreerde al voor de eerste iPhone zijn multitouch-bediening, zoals het intussen bekende knijpen om in te zoomen en een virtueel on-screen toetsenbord.

Hoewel de overname destijds groot nieuws was, bleef het de afgelopen twee jaar muisstil rond Perceptive Pixel (PPI). Het bedrijf, gespecialiseerd in multitouchschermen van 27 tot 82 inch groot, verkocht voor de overname peperdure schermen in de categorie 80.000 dollar. Maar Microsoft heeft de afgelopen tijd gezocht naar een manier om de schermen betaalbaarder te maken voor de zakelijke markt en misschien zelfs het onderwijs.

Wat wordt de nieuwe form factor?

Met als gevolg dat de massaproductie binnenkort begint. Over de exacte form factor van de nieuwe lijn Microsoft-schermen laat Elop nog niets los. Microsoft-watcher Mary Jo Foley wijst op de platte 55-inch PPI-schermen die op dit moment voor rond de 7500 dollar in de winkel ligt. Maar gezien de start van de productie zal Microsoft snel met meer details komen.

Oud-CEO Steve Ballmer pronkte op Microsofts developersconferentie BUILD in 2012 al met een 82 inch touch-scherm voor Windows: