Dat laat Microsoft weten in een reactie op uitlatingen die Lenovo-bestuurvoorzitter Yang Yuanqing vorige week deed. Volgens hem werden op de meeste vitale pc's tijdens de Spelen Windows XP geïnstalleerd. De Olympische Spelen zouden geen gelegenheid zijn om nieuwe technologieën uit te proberen, zo stelde hij.

Volgens Microsoft klopt er niets van de beweringen van Yuanqing. In een gezamenlijke verklaring op het weblog van de organisatie in Peking, werd op 28 juni al gemeld dat tijdens de Spelen de meeste vitale computers op Windows Vista zullen draaien. Ook wordt er gebruikgemaakt van Office 2007 en wordt de mail verstuurd met hulp van Exchange Server 2007, aldus Microsoft.

"Het is een belangrijke erkenning en een eer voor Microsoft China om de softwareleverancier voor de Spelen van 2008 te zijn", zegt Chen Yongzheng, directeur van Microsoft Greater China Region op het blog van de Chinese organisatie.

Inmiddels is er meer bekend geworden over het it-prijskaartje dat hangt aan de volgende Olympische Spelen, die overigens worden gehouden van 8 tot en met 24 augustus 2008. In totaal zal het gebruik van ict-middelen en -diensten 400 miljoen dollar kosten. Tijdens het evenement zullen er tussen de twee- en drieduizend betaalde it'ers, plus nog eens drieduizend it'ers op vrijwillige basis rondlopen.

Tijdens de Spelen worden ongeveer 10.700 atleten en bijna twintigduizend journalisten verwacht. Lenovo is de belangrijkste leverancier van de 12.800 computers, 700 servers en 2000 printers. Ter vergelijking: tijdens de laatste Winterspelen in Turijn werden 385 servers, 5000 computers en 700 printers ingezet.