De softwarereus startte gisteren de nieuwe weblog ‘Engineering Windows 7’ die volgens de auteurs verslag zal doen van de ‘ontwikkelingen achter de schermen van de release’. Volgens de pr-afdeling van Microsoft is de blog vooral bedoeld voor de communicatie tussen het Windows 7 engineering team en de Windows-ontwikkelaars. Ook zal het informatie bieden over hoe Microsoft het OS bouwt.

De weblog wordt verzorgd door Jon DeVaan en Steven Sinofsky die als senior engineering managers verantwoordelijk zijn voor Windows 7. In hun ‘welkomstwoord’ beloven de twee woordvoerders dat Microsoft later dit jaar meer technische details zal prijsgeven over Windows 7. Dat zal gebeuren op 27 oktober tijdens de Professional Developers Conference (PDC) en een week later tijdens de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC). Beide evenementen vinden plaats in Las Vegas.

Touch interface

Microsoft gaf in mei al enkele details prijs tijdens de All Things Digital-conferentie. Zo werd bekend dat Windows 7 zal zijn voorzien van een ‘touch interface’. Net als bij de iPhone kunnen gebruikers het scherm van Windows 7 met meerdere vingers tegelijk aanraken. Ook zal de hele Live-stategie diep verankerd worden in het OS.

Het is nog maar de vraag in hoeverre de weblog nieuws zal gaan bieden over de nieuwe features in Windows 7. Volgens Sinofsky en DeVaan is Microsoft al vaker de mist ingegaan door te praten over Windows-features die nog niet volledig af waren. Een voorbeeld daarvan is Hyper-V, de hypervisor die al in een vroeg stadium werd aangekondigd maar nog niet was afgerond toen Windows Server 2008 in februari werd gepresenteerd. “Als een team hebben we onze lessen geleerd en weten we hoe we onszelf in verlegenheid kunnen brengen door te praten over features nog voordat we er een rotsvast vertrouwen in hebben.”

Bron: Techworld