De combinatie van dit toetsenbord met muis en ook een apart nummeriek toetsenbordje is de Sculpt Ergonomic Desktop die Microsoft nu uitbrengt. De toetsen zijn, zoals gebruikelijk bij ergonomische keyboards, in tweeën gesplitst. Maar ditmaal zit er een gat tussen de delen. De (ook gespleten) spatiebalk en de kussenrand voor handpalmen verbinden het toetsenbord tot één geheel.

Die onderkant heeft in het midden een bolling en is ook zijn geheel verder te verhogen met een onderstuk. Het losse nummerieke toetsenbordje is opvallend non-ergonomisch: het is simpelweg plat en rechthoekig. De bijbehorende muis is weer wel gevormd voor een ergonomisch verantwoorde houding. Slechts nieuws voor linkshandigen: de muis is ontworpen voor rechterhanden. Die zijn dan licht naar rechts gekanteld.

Niet één maar twee Start-knoppen

De muis heeft (net als het toetsenbord) een aparte Start-knop, bovenop, waar dan de duim zich bevindt. Microsoft heeft eerder al muizen met Start-knoppen uitgebracht. De fabrikant biedt drivers aan voor de 32- en 64-bit uitvoeringen van Windows 8 en Windows 7. Daarnaast prijkt ook het logo voor Apple's Mac-besturingssysteem op de productpagina voor de Sculpt-desktopset. De nieuwe Sculpt-muis is ook los verkrijgbaar, maar het toetsenbord is alleen apart te koop als business-editie, weet techblog Ars Technica te melden.