De softwaremaker heeft dinsdag bevestigd dat het previewcode voor SP3 voor Windows XP en SP1 voor Windows Vista heeft vrijgegeven. Wanneer de uiteindelijke versies zullen verschijnen, wil het bedrijf niet zeggen.

Microsoft zegt de bèta van Vista SP1 ‘ergens dit jaar’ vrij te zullen geven. Kenners hadden verwacht dat de softwaremaker deze bèta inmiddels al zou hebben geïntroduceerd.

Het derde service pack voor Windows XP staat voor de eerste helft van volgend jaar op de agenda. Microsoft benadrukt echter dat dit slechts een indicatie is.

Speculaties

Eind juli lekten nog twee flinke bundels met hotfixes. De twee pakketten hotfixes, genaamd 'Vista Performance and Reliability Pack' en 'Vista Compatibility and Reliability Pack', werden vrijgegeven aan bètatesters van Windows Server 2008.

Op diverse fora werd driftig gespeculeerd over de mogelijkheid dat de twee bundels de basis zijn van een toekomstig SP1 voor Vista, dat veel dezelfde code met Windows Server 2008 deelt.

Microsoft heeft de aflopen tijd veel energie gestoken in het tegenspreken van geruchten dat er een service pack voor Vista aan zit te komen. Bron: Techworld