Dit blijkt uit een brief die Microsofts senior vice president Bill Veghte gisteren heeft verstuurd aan klanten, zo meldt onze Amerikaanse zustertitel NetworkWorld. De brief wordt mogelijk nog geplaatst op de website van Microsoft.

Volgens Veghte hebben klanten gevraagd om een 'voorspelbare planning voor Windows'. In de brief 'An Update on the Windows Roadmap' zegt Veghte dat het 'ons plan is om Windows 7 ongeveer drie jaar na de release van Vista – januari 2007 – op de markt te brengen'.

Veghte gaat in de brief ook nog in op compatibiliteitsproblemen die Vista na de release parten hebben gespeeld. "Jullie hebben ons laten weten bij de volgende release van Windows niet tegen de incompatibiliteitsuitdagingen aan te willen lopen die jullie misschien hebben ondervonden in het vroege stadium van Vista." Uitgangspunt is dan ook om Windows 7 op dezelfde kernarchitectuur te bouwen als Vista, zo benadrukt Veghte.

Geen verrassing

Dat Windows 7 'in of rond januari 2010' op de markt wordt gebracht, is op zich niet zo'n verrassing. Microsoft houdt al langer vast aan 2010 als jaar waarin de opvolger van Vista op de markt moet komen, zo’n drie jaar na de introductie van Vista. Even leek het er op dat Windows 7 zelfs al in de tweede helft van 2009 verschijnt, wat nog steeds valt binnen de aangegeven termijn van 'in of rond januari 2010'.

Bron: Techworld