De business intelligence (bi)-software bevat een engine van het in april verkregen ProClarity, analyseert en rapporteert over informatie uit Microsoft SQL Server en heeft een voorkant die veel lijkt op die van Excel.

Microsoft wil met de vernieuwde Office-lijn gaan concurreren met de softwarepakketten van business intelligence-leveranciers, zoals Cognos, Hyperion en Business Objects.

Een definitieve versie van PerformancePoint Server 2007 verschijnt in het tweede kwartaal van 2007. Microsofts Business Scorecard Manager – een programma waarmee bedrijven hun prestaties kunnen bijhouden – zal dan ophouden te bestaan.

De eerste (bedrijfs)versie van Office 2007, die nog voor het einde van dit jaar verschijnt, zal al met de nieuwe bi-functies zijn uitgerust, aldus Microsoft.

Een van ProClarity's grootste kwaliteiten, de 'front end' - onder meer verantwoordelijk voor het tonen van de analyseresultaten – zit nog niet in PerformancePoint Server. Deze wordt in de toekomst alsnog toegevoegd, belooft Microsoft. Bron: Techworld